Sposób przygotowania:
Gulasz z dziczyzny z grzybkami suszonymi
Grzyby suszone zalewamy letnią, przegotowaną wodą. Karkówkę z dzika kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju. Wrzucamy dziczyznę. Na dużym ogniu przesmażamy ciągle mieszając. Gdy dziczyzna zacznie puszczać soki przekładamy ją do szybkowaru lub garnka. Doprawiamy przyprawami ziołowymi. Na patelnię wlewamy pozostały olej. Wrzucamy cebulę pokrojoną kostkę. Rumienimy po czym dodajemy grzybki pokrojone w paski. Smażymy kilka minut i wlewamy wodę z grzybków. Chwilę dusimy i całość przelewamy do szybkowaru (lub garnka). Dziczyznę garuję 25 minut na najwyższym stopniu. Podałem z ugotowaną kaszą jęczmienną. Smacznego.
darmiona
pacpaw
nie jestem. od czasu do czasu kupuje dziczyznę stąd te przepisy. Z jednego dzika sporo można przygotować szczególnie jak większość porcji jest na parę osób :o)