Sposób przygotowania:
Gulasz z fasolką
Na poczatek mięso umyć, osuszyć , pokroić w kostkę, przyprawic przyprawami do smaku obsmażyć na smalcu, przełożyć do garnka. Na pozostałym smalcu zeszklić obraną i drobno posiekaną cebulę, dodać do mięsa, przyprawic przyprawami do smaku. Podlać 4 szkl wody i dusić około 1godziny i 10minut . Fasolkę umyć, pokroić na kawałki i ugotować na pół miękko w posolonej wodzie, odcedzić z wody. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować. Paprykę umyć, oczyścić z nasion i pokroić na kawałki. Pomidory umyć i sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki .Do mięsa dodać pomidory, paprykę fasolkę, ziemniaki, ketchup, paprykę mieloną. Dusić pod przykryciem jeszcze 15 minut. Smacznego!:)