Sposób przygotowania:
Gulasz z fileta z kurczaka
Filet z kurczaka kroję w kostkę. Do mięsa dodaję przyprawy. Cebulę oraz czosnek obieram i kroję w kostkę. Garnek o grubym dnie stawiam na palnik, wlewam oliwy z oliwek a następnie dodaję cebulę i czosnek. Rumienię na złoty kolor.
Do cebuli dodaję pokrojony filet z kurczaka. Całość smażę.
Marchewkę obieram a następnie trę na grubych oczkach. Dodaję do kurczaka. Podsmażam ok 3 minut.
Do osobnego naczynia wlewam ok 450 ml wody wrzucam przyprawy oraz koncentrat pomidorowy. Mieszam. Do kurczaka dodaję roztwór. Całość duszę ok 20 minut.
Pod koniec dodaję sos sojowy. Gorący gulasz podaję z kaszą lub sam do pieczywa. Smacznego.
Do cebuli dodaję pokrojony filet z kurczaka. Całość smażę.
Marchewkę obieram a następnie trę na grubych oczkach. Dodaję do kurczaka. Podsmażam ok 3 minut.
Do osobnego naczynia wlewam ok 450 ml wody wrzucam przyprawy oraz koncentrat pomidorowy. Mieszam. Do kurczaka dodaję roztwór. Całość duszę ok 20 minut.
Pod koniec dodaję sos sojowy. Gorący gulasz podaję z kaszą lub sam do pieczywa. Smacznego.