Sposób przygotowania:
Kolorowy gulasz
Umyte i osuszone filety z kurczaka pokroić w kostkę.Doprawić solą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Odstawić na godzinę.Następnie obsmażyć na rozgrzanym oleju.Mięso zdjąć z patelni i na tym samym tłuszczu zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę.Dodać starte na tarce o grubych oczkach warzywa(marchew,seler,pietruszkę),pokrojone w paseczki papryki i w plasterki pieczarki.Podsmażyć.Dołożyć mięso.Chwilę jeszcze trzymać na dużym ogniu.Podlać niewielką ilością wody,doprawić solą,pieprzem oraz chilli i dusić pod przykryciem,aż mięso będzie miękkie(ok. 20 min.).Obrane ziemniaki pokroić w kostkę i ugotować w lekko osolonym wrzątku.Podobnie ugotować fasolkę szparagową.Do mięsa z warzywami wlać krojone pomidory wraz zalewą,a po kilku minutach dodać ziemniaki i fasolkę.Parę minut dusić pod przykryciem,od czasu do czasu mieszając.Lekko oprószyć mąką,aby sos zgęstniał.Jest to danie jedno garnkowe,więc nic więcej do tego nie podajemy.
dusia30
msewka