Sposób przygotowania:
Gulasz z indyka
Mięso umyć i osuszyć, oczyścić z błon. Pokroić w kostkę i włożyć do rondelka na podsmażoną cebulkę na tłuszczu, z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.
Obsmażyć mięso na rumiano często mieszając.
Po obsmażeniu mięso podlać wodą lub bulionem i dusić na wolnym ogniu do miękkości około 1 godziny. Posolić, przyprawić przyprawą do indyka.
Zatrzepać mąką wymieszaną ze śmietaną. Podawać z ziemniakami lub z dowolną kaszą i sałatką.
Obsmażyć mięso na rumiano często mieszając.
Po obsmażeniu mięso podlać wodą lub bulionem i dusić na wolnym ogniu do miękkości około 1 godziny. Posolić, przyprawić przyprawą do indyka.
Zatrzepać mąką wymieszaną ze śmietaną. Podawać z ziemniakami lub z dowolną kaszą i sałatką.