jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Gulasz z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taki gulasz jest delikatny w smaku, zdrowszy niż wieprzowina. Dlatego warto przyrządzać coś z indyka.

Gulasz z indyka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gulasz z indyka

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z indyka
Mięso umyć i osuszyć, oczyścić z błon. Pokroić w kostkę i włożyć do rondelka na podsmażoną cebulkę na tłuszczu, z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.

Obsmażyć mięso na rumiano często mieszając.

Po obsmażeniu mięso podlać wodą lub bulionem i dusić na wolnym ogniu do miękkości około 1 godziny. Posolić, przyprawić przyprawą do indyka.

Zatrzepać mąką wymieszaną ze śmietaną. Podawać z ziemniakami lub z dowolną kaszą i sałatką.
Gulasz z indyka
Ja podałam z kaszą jaglaną i buraczkami czerwonymi