motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Gulasz z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Marynowany gulasz z udźca indyka

Gulasz z indyka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z indyka

 

  • 1,2 kg udźca z indyka
  • 1 cebula
  • 1 op. przyprawy do gulaszu
  • 1/2 szkl oleju
  • 1 łyżka mąki

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z indyka
Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie kroimy w grubszą kostkę. Cebulę obieramy i kroimy. Do garnka dajemy pokrojone mięso, cebulkę, olej i całe opakowanie przyprawy do gulaszu. Mieszamy i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Następnie zamarynowane mięso dajemy na rozgrzaną patelnię i rumienimy. Dolewamy wody i dusimy pod przykryciem do miękkości. Na koniec robimy zawiesinę z mąki i wody i wlewamy do mięsa. Doprowadzamy do wrzenia. Przygotowany gulasz podajemy z kaszą lub ziemniakami.
Gulasz z indyka
Etap 1 Udziec dokładnie myjemy i osuszamy
Gulasz z indyka
Etap 2 Kroimy w kostkę dodajemy cebulę, olej i przyprawę, marynujemy
Gulasz z indyka
Etap 3 Rumienimy na rozgrzanej patelni i dolewamy wodę
Gulasz z indyka
Etap 4 Zagęszczamy zawiesiną zrobioną z mąki i wody