szewczyk

szewczyk

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 101]

gulasz z indyka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

jest to nietrudna i bardzo smaczna potrawa,jeśli lubisz chude mięso i sosy

gulasz z indyka

Składniki:

gulasz z indyka

 

  • porcja dla dwóch osób:

 

  • około 0,5 kg mięsa indyczego (np. nóżki)
  • 1-2 torebki kaszy gryczanej bądź innej
  • fix Gulasz Knor
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

gulasz z indyka
mięso kroimy w niewielkie kawałki i podsmażamy na złoty kolor. Do garnka wlewamy 500ml ciepłej wody i wsypujemy fix. Całość mieszamy na jednolitą konsystencję. Zalej sosem indyka na patelni i duś pod przykryciem około 20minut. Serwuj z kaszą. Jest to przepis szybki i łatwy w przygotowaniu,pochodzący z opakowania fixu knor do gulaszu.Aczkolwiek ja robię to z indykiem. Dodaje też od siebie pół łyżeczki tymianku, 1 ząbek czosnku, 1 kostkę cebulową knor i kostkę pietruszki lub świeżej. pieprz i papryka słodka do smaku.Doprawiam po swojemu. Można zrobić bez dodatków. Zamieszczam jednak na zdjęciu wersję z groszkiem(dodajesz po prostu w trakcie duszenia groszek) oraz wersję z kukurydzą i czerwoną fasolką (tak samo dodajesz w trakcie duszenia z sosem)podaną z ryżem.Smacznego!