Sposób przygotowania:
Gulasz z indyka z nutką papryki ostrej
Cebulę obrać i opłukać, pokroić w kostkę i podsmażyć w garnku lub rondelku na tłuszczu.
Mięso gulaszowe z indyka opłukać, pokroić w kostkę dowolną i dodać do cebuli.
Smażyć na ostrym ogniu chwilę aż się zrumieni mięso. Następnie podlać bulionem lub rosołem albo wodą. Zmniejszyć płomień i dusić, paprykę ostrą i słodką czerwoną opłukać i wyjąć nasiona.
Zmiksować lub rozdrobnić w rozdrabniaczu, dołożyć do smażonego mięsa w ilości według uznania i dusić do miękkości.
Przyprawić pieprzem i solą do smaku, wymieszać śmietanę z mąką z dodatkiem mąki kartoflanej i zagęścić całość.
Kaszę jęczmienną ugotować w lekko posolonej wodzie do miękkości i podawać z gulaszem.
Mięso gulaszowe z indyka opłukać, pokroić w kostkę dowolną i dodać do cebuli.
Smażyć na ostrym ogniu chwilę aż się zrumieni mięso. Następnie podlać bulionem lub rosołem albo wodą. Zmniejszyć płomień i dusić, paprykę ostrą i słodką czerwoną opłukać i wyjąć nasiona.
Zmiksować lub rozdrobnić w rozdrabniaczu, dołożyć do smażonego mięsa w ilości według uznania i dusić do miękkości.
Przyprawić pieprzem i solą do smaku, wymieszać śmietanę z mąką z dodatkiem mąki kartoflanej i zagęścić całość.
Kaszę jęczmienną ugotować w lekko posolonej wodzie do miękkości i podawać z gulaszem.