motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Gulasz z karczku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gulasz zrobiony jest z karczku wieprzowego. Mięsko wcześniej jest zamarynowane, później smażone a na końcu duszone.

Gulasz z karczku

Składniki:

Gulasz z karczku

 

  • 1 kg karczku
  • 1/2 szkl oleju
  • 1 łyżeczka vegety
  • 0,5 łyżeczki papryki
  • 0,5 łyżeczki czosnku
  • 1 łyżka mąki
  • woda

Sposób przygotowania:

Gulasz z karczku
Mięsko dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na mniejsze kawałki.

Następnie skrapiamy oliwą i dodajemy przyprawy. Dokładanie mieszamy. Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.

Przygotowane mięsko smażymy na rozgrzanej patelni. Następnie przekładamy do garnka, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości.

Na koniec zagęszczamy zawiesiną zrobioną z mąki i wody.