Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Gulasz z karczku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczny gulasz z karczku.

Gulasz z karczku Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz z karczku

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z karczku
Mięso pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem i przyprawą. Odstawić na godzinę. Cebulę posiekać w kostkę, marchew w mniejsze kawałki Mięso podsmażyć kilka minut, mieszając, co jakiś czas, gdy się mocno zarumieni dodać cebulę i marchew. Podsmażać wszystko ok. 10 min mieszając, dodać liście laurowe i ziele. Mięso zalać gorącym bulionem lub wodą, tak, aby zakrywało mięso na kilka centymetrów. Dusić gulasz do miękkości mięsa, doprawić do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Zagęścić mąką wymieszaną ze śmietaną, podawać np. z pieczywem.
Gulasz z karczku
Mięso pokroić w mniejsze kawałki i oprószyć przyprawami.
Gulasz z karczku
Mięso mocno zrumienić w garnku, dodać cebulę.
Gulasz z karczku
Mięso zalać gorącą wodą i dusić do miękkości.