Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Gulasz wieprzowy z fasolą i macą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Gulasz który lubi cała moja rodzina

Gulasz wieprzowy z fasolą i macą

Składniki:

Gulasz wieprzowy z fasolą i macą

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z fasolą i macą
Karczek myjemy, kroimy w kostkę. W dużym garnku rozgrzewamy olej, dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek,zarumieniamy i dodajemy pokrojone mięso, oprószamy całość mąką i przesmażamy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, ogórki i paprykę również kroimy w kostkę dodajemy do mięsa, doprawiamy papryką słodką i ostra oraz solą i pieprzem, przesmażamy 7-8 minut. Zalewamy całość pomidorami i dodajemy odcedzoną z zalewy fasolę i przyprawę do gulaszu. Możemy podlać 300 ml wody i dusimy około 50-60 minut. Podajemy z macą wkruszoną bądź nie wg uznania