Sposób przygotowania:
Gulasz z kaszą gryczaną
Szynkę wieprzową kroimy na kostki i przyprawiamy płynną marynatą. Odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. W tym czasie cebulę kroimy w półkrążki, a papryki w kostkę. Po godzinie przyprawione mięso smażymy na oleju. Gdy mięso będzie podsmażone, dodajemy cebulę i papryki. Dusimy około 20 minut. Następnie mięso podlewamy wrzącą wodą. Dodajemy kostkę grzybową. Dusimy około 45 minut. W międzyczasie przyprawiamy Bukietem Smaku, słodką papryką i pieprzem. Po 45 minutach sos zaciągamy śmietaną z dodatkiem mąki ziemniaczanej i wody. Chwilkę gotujemy. Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie 20 minut. Następnie odsączamy i wykładamy na talerz. Oblewamy gulaszem.