przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Gulasz z kiełbasy

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Koło prawdziwego gulaszu toto nie leżało...ale smaczne jest!

Gulasz z kiełbasy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z kiełbasy

 

  • 30-40 dag kiełbasy
  • 1 por
  • 1 papryka
  • 1 cebula
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 duży koncentrat pomidorowy
  • 1 łyżka oleju
  • posiekana natka pietruszki lub koperek
  • + ziemniaki lub makaron jako dodatek do gulaszu

Sposób przygotowania:

Gulasz z kiełbasy
Umyte warzywa kroimy : cebulę obieramy i kroimy w półplasterki, pora w plasterki, zaś paprykę - w kostkę. Na patelni lub w niedużym rondelku mocno rozgrzewamy olej, wrzucamy na niego cebulę i pora. Dodajemy 2 łyżki gorącej wody. Smażymy około 5 minut, mieszając nieustannie. Dodajemy paprykę i pół szklanki gorącej wody- przykrywamy patelnię i gotujemy wszystko na niewielkim ogniu około 10 minut. Dodajemy pokrojoną w kostke kiełbasę, Gotujemy kilka minut. Na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy nasze danie solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze około 5 minut. Gulasz podajemy z makaronem , ziemniakami lub pieczywem. Jak wolimy :)
Gulasz z kiełbasy
Przygotowanie potrawy zaczynamy od pokrojenia składników
Gulasz z kiełbasy
Kroimy odpowiednio paprykę, cebulkę, pora i kiełbasę
Gulasz z kiełbasy
Ja smażyłam wszystko na patelni, ale rondelek też się sprawdzi
Gulasz z kiełbasy
Danie smakuje wg. mnie najlepiej z makaronem.