Sposób przygotowania:
Gulasz z kiełbasy
Umyte warzywa kroimy : cebulę obieramy i kroimy w półplasterki, pora w plasterki, zaś paprykę - w kostkę. Na patelni lub w niedużym rondelku mocno rozgrzewamy olej, wrzucamy na niego cebulę i pora. Dodajemy 2 łyżki gorącej wody. Smażymy około 5 minut, mieszając nieustannie. Dodajemy paprykę i pół szklanki gorącej wody- przykrywamy patelnię i gotujemy wszystko na niewielkim ogniu około 10 minut. Dodajemy pokrojoną w kostke kiełbasę, Gotujemy kilka minut. Na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy nasze danie solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze około 5 minut. Gulasz podajemy z makaronem , ziemniakami lub pieczywem. Jak wolimy :)
zbysiowa
przejs
A dziękuję, starałam się :)
Kiełbasa, hmm, uzyłam jakiejś taniej kiełbasy z Lidla, ale to podyktowane jest tym, że mój mąż, jada specyficzne wędliny (najchętniej takie w których mięsa niemal nie ma, choć wegetarianinem nie jest :) ) Mimo tego że kiedłbasa była średniej jakości, delikatnie mówiąc, potrawę z przyjemnością dało się zjeść, więc może to dobry pomysł na "kryzys" :)
zbysiowa