Sposób przygotowania:
Gulasz z kurczaka Eli ze szparagamiprzygotowanie składników
Pomidorki opukać, osuszyć i przekroić na połówki.
przygotowanie składników cd
Cebule obrać z łupinek i pokroić w ćwierć krążki.
przygotowanie składników cd
Szparagi ugotować na parze i pokroić.
przygotowanie składników cd
Mięso z udek opłukać, osuszyć i pokroić w większą kostkę.
przygotowanie gulaszu
Na dużej i głębokiej patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso ze wszystkich stron.
przygotowanie gulaszu cd
Do mięsa dodać cebulę, przyprawy i razem przesmażyć. Podlać mięso wodą i chwilę dusić.
przygotowanie gulaszu cd
Do gulaszu doda,c szparagi, pomidorki i jeszcze chwilę dusić. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do gulaszu i zagotować.
przygotowanie gulaszu cd
Ja podałam gulasz z makaronem. Można też podać gulasz z ziemniakami, kaszą lub ryżem. Smacznego!