lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Gulasz z kurzych podrobów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Gulasz z kurzych podrobów

Gulasz z kurzych podrobów

Składniki:

Gulasz z kurzych podrobów

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z kurzych podrobów
Cebulę drobno posiekaj.Podsmaż ją na maśle,dodaj do niej oczyszczone serca oraz wątróbki,całość chwilę podsmaż.Dodaj pokrojoną i oczyszczoną włoszczyznę oraz zalej wszystko bulionem.Dopraw do smaku i powoli duś do miękkości.Śmietanę wymieszaj z mąką,wlej do duszącego się gulaszu,dodaj także odcedzoną kukurydzę z puszki.Gulasz jeszcze raz zagotuj,ewentualnie dopraw.Podawaj np z ryżem na sypko lub ugotowaną kaszą gryczaną.