mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Gulasz z mięsa mielonego.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ciekawy gulasz podany z makaronem . Pyszny

Gulasz z mięsa mielonego. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gulasz z mięsa mielonego.

 

  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 słoik papryki konserwowej
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 cebule
  • 1 kostka grzybowego bulionu
  • 1 pieczone udko
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do gulaszu

Sposób przygotowania:

Gulasz z mięsa mielonego.
Mięso mielone podsmażamy w garnku na niewielkiej ilości oleju. Paprykę ze słoika siekamy w kosteczkę , cebule obieramy siekamy , szczypiorek myjemy i także siekamy razem podsmażamy na patelni dodajemy posiekany czosnek i jeszcze chwilkę dusimy , Udko obieramy i kropimy dorzucamy do mięsa . Wszystko razem łączymy zalewamy wodą przyprawiamy przyprawami i dorzucamy kostkę grzybową . Dusimy na wolnym ogniu do miękkości . Podajemy z makaronem .
Gulasz z mięsa mielonego.
Mięso dobrze podsmażamy na małej ilości oliwy
Gulasz z mięsa mielonego.
Paprykę ceblka i szczypiorek podsmażamy