Sposób przygotowania:
Gulasz z mięsa wołowego po chińsku
Mięso wołowe myję, kroję w kostkę i obtaczam w mące. Na rozgrzaną patelnię wylewam olej. Następnie dodaję mięso. Smażę na rumiano, dodaję przyprawy po upływie ok 2 min dodaję szklankę wody.
Duszę ok 20-30 min. Międzyczasie marchewkę oraz paprykę kroję w słupki. Dodaję mieszankę warzyw chińską. Szalotkę kroję w drobną kostkę.
Mięso z patelni przekładam do garnka. Na tej samej patelni roztapiam masło następnie dodaję cebulę oraz warzywa. Smażę ok 5 min. Następnie całość przekładam do dużego garnka. Dolewam ok 1 szklanki wody. Duszę całość na małym ogniu aż mięso będzie miękkawe.
Dodaję przecier pomidorowy i doprawiam w razie potrzeby. Podaję z ryżem,kaszą lub tradycyjnie do chleba. Smacznego.
Duszę ok 20-30 min. Międzyczasie marchewkę oraz paprykę kroję w słupki. Dodaję mieszankę warzyw chińską. Szalotkę kroję w drobną kostkę.
Mięso z patelni przekładam do garnka. Na tej samej patelni roztapiam masło następnie dodaję cebulę oraz warzywa. Smażę ok 5 min. Następnie całość przekładam do dużego garnka. Dolewam ok 1 szklanki wody. Duszę całość na małym ogniu aż mięso będzie miękkawe.
Dodaję przecier pomidorowy i doprawiam w razie potrzeby. Podaję z ryżem,kaszą lub tradycyjnie do chleba. Smacznego.