patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Gulasz z mięsa wołowego po chińsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Pyszny gulasz z mięsem wołowym, z marchewką , papryką i mieszanką chińską. Uwielbiam takie połączenia.

Gulasz z mięsa wołowego po chińsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z mięsa wołowego po chińsku

 

  • 400 g mięsa wołowego ja dałam gulaszowe
  • 1 papryka
  • 2 marchewki
  • 200 g chińskiej mieszanki warzywnej
  • 3 szalotki
  • 2-3 łyżki mąki pszennej
  • olej do smażenia
  • 2-3 łyżki masła do smażenia warzyw
  • przyprawy:sól,pieprz,chilli,bazylia,pietruszka suszona
  • 400 ml przecieru pomidorowego

Sposób przygotowania:

Gulasz z mięsa wołowego po chińsku
Mięso wołowe myję, kroję w kostkę i obtaczam w mące. Na rozgrzaną patelnię wylewam olej. Następnie dodaję mięso. Smażę na rumiano, dodaję przyprawy po upływie ok 2 min dodaję szklankę wody.

Duszę ok 20-30 min. Międzyczasie marchewkę oraz paprykę kroję w słupki. Dodaję mieszankę warzyw chińską. Szalotkę kroję w drobną kostkę.

Mięso z patelni przekładam do garnka. Na tej samej patelni roztapiam masło następnie dodaję cebulę oraz warzywa. Smażę ok 5 min. Następnie całość przekładam do dużego garnka. Dolewam ok 1 szklanki wody. Duszę całość na małym ogniu aż mięso będzie miękkawe.

Dodaję przecier pomidorowy i doprawiam w razie potrzeby. Podaję z ryżem,kaszą lub tradycyjnie do chleba. Smacznego.  
Gulasz z mięsa wołowego po chińsku
Mięso obtaczam w mące pszennej nie doprawiam.
Gulasz z mięsa wołowego po chińsku
Szalotkę bardzo drobno siekam w małą kosteczkę.
Gulasz z mięsa wołowego po chińsku
Mięso duszę w przyprawach ja dodałam chilli żeby było ostre.
Gulasz z mięsa wołowego po chińsku
Warzywa takie jak marchewkę oraz paprykę kroję w kostkę. Dodaję chińską mieszankę.