Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Gulasz z wołowego mięsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Gulasz z wołowego mięsa jest smaczny i treściwy. Można go podawać z pieczywem, kaszą lub ryżem i surówką.

Gulasz z wołowego mięsa

Składniki:

Gulasz z wołowego mięsa

 

  • 1 kg wołowego mięsa bez kości
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki smalcu
  • 4 cebule szalotki
  • 2 szkl rosołu
  • 100 ml śmietany
  • posiekana natka pietruszki
  • papryka mielona
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do zup w płynie

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z wołowego mięsa
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć mąką i obrumienić na rozgrzanym smalcu. Cebule drobno posiekać, dodać do mięsa i zeszklić. Podlać gorącym rosołem, posypać mieloną papryką, oprószyć pieprzem i dusić do miękkości. Śmietanę wymieszać z pozostałą mąką, połączyć z miękkim mięsem, doprawić do smaku solą i przyprawą w płynie, zagotować. Dodać natkę pietruszki, wymieszać.