Sposób przygotowania:
Meksykański gulasz z czekoladą i cynamonem
Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy wszystkie przyprawy i chwilę smażymy, następnie dodajemy posiekaną cebulą i całe ząbki czosnku, mieszamy 2 minuty, po czym dodajemy pokrojone w kostkę mięso. Smażymy 3-4 minuty, aż mięso zostanie dokładnie obtoczone w przyprawach, wlewamy bulion i gotujemy pod przykryciem około 2,5 godziny. Z powodzeniem można to danie przygotować w szybkowarze. Zaoszczędzimy czas i energię, a rodzina, która nie będzie mogła opanować uczucia głodu, kiedy zapachy zaczną wychodzić z garnka na kuchnię, szybciej będzie mogła zasiąść do stołu... Kiedy mięso będzie już miękkie, do garnka dodajemy czekoladę, pomidory z puszki oraz mieszankę meksykańską Hortex. Gotujemy około 10 minut, dodajemy fasolę czarwoną, doprawiamy do smaku czarnym pieprzem i solą. Podajemy z bagietką...