jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 430]

Gulasz chiński

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Gulasz z mięsa wołowego z dodatkiem papryki, cebuli, pieczarek i brokuła:)

Gulasz chiński

Składniki:

Gulasz chiński

 

Sposób przygotowania:

Gulasz chiński
Paprykę pokroić w cienkie paski, cebulę i pieczarki w kostkę, a brokuł podzielić na małe różyczki.
Wołowinę pokroić w cienkie paski, skropić 2 łyżkami sosu sojowego, przyprawić solą, pieprzem, papryką słodką, chili i imbirem, a następnie obtoczyć w mące kukurydzianej i wrzucić na rozgrzany olej sezamowy i roślinny oraz smażyć na dużym ogniu, aż nabierze rumianego koloru. Następnie ogień zmniejszyć, a do podsmażonego mięsa wrzucić ziarna sezamu (opcjonalnie) cebulę, pieczarki, paprykę, brokuła i smażyć, mieszając około 5 minut. Po tym czasie wszystko zalać wodą, tak aby woda przykryła składniki, dodać 1 łyżkę sosu sojowego, bulion i dusić pod przykryciem na małym ogniu, do miękkości mięsa około 30 minut.
Po tym czasie sos przyprawić do smaku papryką słodką,chili, solą, pieprzem i ewentualnie zagęścić mąką kukurydzianą rozmieszaną z wodą.