gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Gulasz z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przepis na to danie dostałam od teściowej. Kiedy byliśmy u niej miała to danie zrobione i synowi bardzo smakowało. Wzięłam przepis i też zrobiłam.

Gulasz z pieczarkami

Składniki:

Gulasz z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z pieczarkami
Do dużego rondla dać margarynę i rozpuścić. Następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulkę i zarumienić. Łopatkę pokroić w kostkę i dodać do cebulki. Chwilę podusić. Dodać podsmażone pieczarki i razem chwilę pogotować. Przyprawić solą. Następnie zalać wodą (taką ilością, ile chcemy gulaszu). Gotować chwilę. Mąkę i wodę (1,5 szklanki) wymieszać i tym zagęścić sos. Pomieszać chwilę i przyprawić pieprzem, kucharkiem i przyprawą do gulaszu. Ciepłe podawać do półmisków.