SUPERPRZEPIS

Gulasz z pieczarkami wg Konczi

  • Konczi
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8
Gulasz z pieczarkami wg Konczi Więcej zdjęć (3)

Gulasz z pieczarkami - sposób na smaczny obiadek

Składniki:

Gulasz z pieczarkami wg Konczi

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z pieczarkami wg Konczi
Mięsko myjemy, oprószamy solą pieprzem i wkładamy do garnka, zalewając około 500ml wody, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy. Gotujemy pod przykryciem około 20 minut co jakiś czas sprawdzając czy nie przywiera. Cebulę obieramy kroimy w talarki, dodajemy do mięsa i dalej dusimy, Pieczarki obieramy kroimy w talarki, Dodajemy do mięska podlewając 200ml wody i dusimy przez kolejne 10 minut. W 150ml wody rozrabiamy 2 łyżki mąki i 2 łyżki śmietany. Zalewamy mięsko, dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku, Podajemy z ziemniaczkami i ogórkiem konserwowym. Smacznego.
Gulasz z pieczarkami wg Konczi
Mięsko dusimy pod przykryciem z cebulką podlaną wodą
Gulasz z pieczarkami wg Konczi
Dodajemy pieczarki i dusimy nadal pod przyryciem, zaprawiamy mąką i śmietaną