Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Gulasz cielęcy z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Gulasz z pieczarkami to dobry pomysł na obiad lub kolację.

Gulasz cielęcy z pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gulasz cielęcy z pieczarkami

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz cielęcy z pieczarkami
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę. Następnie podsmażyć na 1 łyżce smalcu. Rumiane mięso podlać odrobiną wody, oprószyć solą i pieprzem, dusić pod przykryciem do miękkości. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na maśle. Pieczarki pokroić wsypać do cebuli i dusić około 10 minut. Z pozostałego smalcu i mąki zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z mięsem, dodać pieczarki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, zagotować.
Gulasz cielęcy z pieczarkami
Rumiane mięso podlać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości.
Gulasz cielęcy z pieczarkami
Pokrojone pieczarki dusić z cebulą na maśle okoł 10 minut.