Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Gulasz z pieczarkami i parówką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Gulasz z szynki wieprzowej z dodatkiem pieczarek i drobiowych parówek.

Gulasz z pieczarkami i parówką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z pieczarkami i parówką

 

  • 50 dkg wieprzowej szynki
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • olej do smażenia
  • 2 cienkie drobiowe parówki
  • 3-4 duże pieczarki
  • 1 mała cebula
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 2 łyżki przyprawy do gulaszu
  • 2-3 szklanki wody

Sposób przygotowania:

Gulasz z pieczarkami i parówką
Mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę. Każdy kawałek mięsa obtoczyć w mące, wrzucić na rozgrzany w brytfance olej, lekko zrumienić. Z parówek zdjąć osłonki. Parówki pokroić w plasterki. Pieczarki pokroić w półplasterki. Cebulę pokroić w grube piórka. Pieczarki, parówki i cebulę dodać do mięsa. Dodać też trochę soli, pieprzu i przyprawę do gulaszu. Smażyć razem 2-3 minuty, co chwilę mieszając. Wlać wodę. Dusić pod przykryciem ok. 1,5 godziny. W razie potrzeby dolewać więcej wody. Zamieszać od czasu do czasu.
Gulasz z pieczarkami i parówką
Pokrojona w niezbyt dużą kostkę szynka wieprzowa.
Gulasz z pieczarkami i parówką
Kawałki mięsa dokładnie obtoczone w pszennej mące.
Gulasz z pieczarkami i parówką
Pokrojona cebula pieczarki i pozbawione osłonek parówki.
Gulasz z pieczarkami i parówką
Pieczarki parówki i cebula dodane razem z przyprawami do mięsa.