Sposób przygotowania:
Gulasz z pieczarkami na razowych rurkach
Mięso należy umyć i osuszyć, następnie podzielić na mniejsze kawałki/ kostki.
Pieczarki oczyścić, obrać i pokroić w plasterki, przepłukać pod bieżącą wodą , odcedzić, udusić na smalcu razem z pokrojoną cebulą. Do podsmażonych i odparowanych pieczarek dodać kawałki mięsa i obsmażyć. Następnie oprószyć papryką słodką (2 -3 łyżki), dodać chilli, u mnie pół łyżeczki ( wg gustu) i łyżkę pomidorów suszonych z czosnkiem i bazylią, dodatkowo sól i pieprz mielony.
Gdy mięso puści ładnie sok, podlać gorącą wodą i dusić do miękkości. Na koniec zagęścić mąką rozmieszaną w zimnej wodzie.
Makaron ugotować wg wskazań producenta, odcedzić, wyłożyć na tarze i podawać z sosem i mięsem , doskonałym dodatkiem jest ogórek kiszony.
Smacznego.
Pieczarki oczyścić, obrać i pokroić w plasterki, przepłukać pod bieżącą wodą , odcedzić, udusić na smalcu razem z pokrojoną cebulą. Do podsmażonych i odparowanych pieczarek dodać kawałki mięsa i obsmażyć. Następnie oprószyć papryką słodką (2 -3 łyżki), dodać chilli, u mnie pół łyżeczki ( wg gustu) i łyżkę pomidorów suszonych z czosnkiem i bazylią, dodatkowo sól i pieprz mielony.
Gdy mięso puści ładnie sok, podlać gorącą wodą i dusić do miękkości. Na koniec zagęścić mąką rozmieszaną w zimnej wodzie.
Makaron ugotować wg wskazań producenta, odcedzić, wyłożyć na tarze i podawać z sosem i mięsem , doskonałym dodatkiem jest ogórek kiszony.
Smacznego.
misia5
zbysiowa
Jasne, już grzeję :)