Sposób przygotowania:
Pikantny gulasz z pieczarkami
Mięso oczyszczam, kroję w kosteczkę i wrzucam do garnuszka, na rozgrzany olej i lekko podsmażam. Gdy sie zetnie i lekko zarumieni dolewam szklankę wody, przyprawiam solą, pieprzem i papryką i duszę pod przykryciem. Im dłużej będziemy mięso podduszać tym bardziej delikatne będzie. Dlatego warto dać mu trochę czasu :) w razie potrzeby można sprawdzić czy mięso jest już takie jakie byśmy chcieli. W tym czasie oczyszczam pieczarki i kroję je w niewielką kostkę. Wrzucam je na patelnie, lekko solę i pieprze i podsmażam na odrobinie masła. Gdy puszczą wodę i fajnie się podsmażą dodaje je do mięsa i dalej razem podduszam. Papryczkę myje, przekrawam na pół, usuwam pesteczki, kroję w małą kosteczkę i dodaję do mięsa. Gdy odparuje nam za dużo wody to oczywiście dolewamy. Pod koniec zaciągam sos odrobiną mąki. Gulasz podaję z pieczywem lub z kaszą
2milutka