Sposób przygotowania:
Gulasz z piersi kurczaka
Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy i posypujemy przyprawą do kurczaka, mieszamy. Odstawiamy.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Do garnka wlewamy wodę, zagotowujemy.
Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojoną cebulę i czosnek, gdy są szkliste przekładamy do garnka z gotującą się wodą. Na tą samą patelnię przekładamy mięso i smażymy około 10 minut.
Przekładamy do garnka i gotujemy do miękkości mięsa.
W międzyczasie w 1/4 szklanki wody rozprowadzamy mąkę. Do ugotowanego gulaszu dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawy i wlewamy wodę z mąką, zagotowujemy.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Do garnka wlewamy wodę, zagotowujemy.
Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojoną cebulę i czosnek, gdy są szkliste przekładamy do garnka z gotującą się wodą. Na tą samą patelnię przekładamy mięso i smażymy około 10 minut.
Przekładamy do garnka i gotujemy do miękkości mięsa.
W międzyczasie w 1/4 szklanki wody rozprowadzamy mąkę. Do ugotowanego gulaszu dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawy i wlewamy wodę z mąką, zagotowujemy.