Marcin84

Marcin84

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Gulasz z polędwicy wp z kaparami w sosie własnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Niecodzienny sposób na polędwice wieprzową - wino i kapary na udaną kolację przy świecach z ukochanym...

Gulasz z polędwicy wp z kaparami w sosie własnym

Składniki:

Gulasz z polędwicy wp z kaparami w sosie własnym

 

  • dwie polędwice wieprzowe
  • dwie średnie cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 łyżki stołowe oliwy
  • kolorowy pieprz Kamis
  • ognista mieszanka przypraw Kamis
  • 2 łyżeczki przyprawy Vegety
  • 2 łyżeczki kapary
  • 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej Prymat
  • 250 ml wody

Sposób przygotowania:

Gulasz z polędwicy wp z kaparami w sosie własnym
Mięso oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w średniej wielkości kawałki, rozgrzać oliwę i rzucić na gorącą patelnie. Mięso obsmażyć a w między czasie pokroić cebulę w drobną kostkę, obrać czosnek, posiekać i wraz z cebulą dodać do polędwicy. Dusić aż cebula zmięknie, dodać przyprawy wraz z musztardą, na sam koniec wlać szklankę wody i dodać kapary. Dusić do zmięknienia polędwicy i wytworzy się własny sos. Najlepiej smakuje z ziemniakami posypanymi koperkiem.