Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Gulasz z serc

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Do gulaszu zamiast wina można dodać wodę,jednak potrawa straci na smaku.

Gulasz z serc

Składniki:

Gulasz z serc

 

  • 40dag.serc z drobiu,
  • 4plasterki wędzonego boczku,
  • 1cebula,
  • sól,pieprz,
  • liść laurowy,
  • tymianek,
  • 1/2szkl.czerwonego wytrawnego wina,
  • 2łyżki mąki,
  • 1łyżeczka musztardy,
  • 1łyżeczka keczupu

Sposób przygotowania:

Gulasz z serc
Serca umyć,oczyścić i pokroić w kostkę,oprószyć solą i pieprzem,cebulę pokroić w drobną kosteczkę,boczek w paski.Boczek podsmażyć,dodać cebulę i serca smażyć 10-15min.Podlać winem,przyprawić i dusić pod przykryciem na słabym ogniu 45min.Mąkę wymieszać z 3\4szkl.wody,dodać do gulaszu,wymieszac ,zagotować,dodać keczup i musztardę.Podawać z ryżem i zieloną sałatą.