jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Gulasz z serc drobiowych

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 15

Gulasz podajemy z dodatkiem makaronu, ziemniaków czy kaszy. Ja lubię go z kaszą jaglaną, więc taka wersje gorąco polecam!

Gulasz z serc drobiowych Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z serc drobiowych

SKŁADNIKI

Sposób przygotowania:

Gulasz z serc drobiowych

ETAP 1

Gulasz z serc drobiowych
Oczyszczamy i myjemy serca.

Serca drobiowe dokładnie myjemy po czym odsączamy. Gotowe oczyszczamy i przecinamy wzdłuż na połowę. Jeszcze raz przepłukujemy i odsączamy.

ETAP 2

Gulasz z serc drobiowych
Serca gotujemy do miękkości

Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Pokrojoną rumienimy delikatnie na oleju. Do zrumienionej dodajemy przygotowane serca. Obsmażmy je by z wierzchu nie były surowe. Następnie serca podlewamy bulionem, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i gotujemy do miękkości pod przykryciem.

ETAP 3

Gulasz z serc drobiowych
Pokrojone pieczarki przysmażamy

Pieczarki myjemy, osuszamy, kroimy w plasterki. Pokrojone grzyby przysmażamy na oddzielnej patelni do miękkości, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

ETAP 4

Gulasz z serc drobiowych
Obraną marchew kroimy w kostkę

Miedzy czasie marchew obieramy i kroimy w kostkę.

ETAP 5

Gulasz z serc drobiowych
Przygotowane składniki łączymy ze sobą.

Gdy serca są miękkie dodajemy do nich grzyby oraz marchew. Ewentualnie dodajemy wody. Gdy marchew jest miękka gulasz doprawiamy do smaku, dodajemy pokrojony lubczyk oraz majeranek. Całość zagęszczamy mieszaniną wody i mąki. Po zagotowaniu danie jest już gotowe.