Sposób przygotowania:
Gulasz z serc drobiowychETAP 1
Serca drobiowe dokładnie myjemy po czym odsączamy. Gotowe oczyszczamy i przecinamy wzdłuż na połowę. Jeszcze raz przepłukujemy i odsączamy.
ETAP 2
Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Pokrojoną rumienimy delikatnie na oleju. Do zrumienionej dodajemy przygotowane serca. Obsmażmy je by z wierzchu nie były surowe. Następnie serca podlewamy bulionem, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i gotujemy do miękkości pod przykryciem.
ETAP 3
Pieczarki myjemy, osuszamy, kroimy w plasterki. Pokrojone grzyby przysmażamy na oddzielnej patelni do miękkości, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
ETAP 4
Miedzy czasie marchew obieramy i kroimy w kostkę.
ETAP 5
Gdy serca są miękkie dodajemy do nich grzyby oraz marchew. Ewentualnie dodajemy wody. Gdy marchew jest miękka gulasz doprawiamy do smaku, dodajemy pokrojony lubczyk oraz majeranek. Całość zagęszczamy mieszaniną wody i mąki. Po zagotowaniu danie jest już gotowe.