Sposób przygotowania:
Gulasz z serc drobiowych z grzybami
Serduszka umyć . Grzyby zalać 1/2 szklanki wody i namoczyć. Warzywa obrać i umyć. Wrzucić do garnka serduszka, warzywa , przyprawy grzyby wraz z wodą w której się moczyły. Wsypać szczyptę soli i wlać 1/2 łyżeczki maggi. Zalać resztą wody . Gotować ok. 2 godziny aż zmiękną uzupełniając płyn ( na końcu ma być szklanka wywaru). Przecedzić pozostawiając wywar w osobnym naczyniu. Odłożyć serduszka i grzyby. Do wywaru wrzucić masło kurkowe. Warzywa ( marchew, pietruszkę i szalotkę) zmiksować z wywarem ( por i przyprawy wyrzucić). Serduszka oczyścić i pokroić w cienkie plasterki. Grzyby pokroić w paseczki. Wrzucić do wywaru. Na patelni zrobić suchą brązową zasmażkę z mąki ( ostrożnie by nie była za mocna bo zrobi sie gorzka). Rozprowadzić zasmażkę wywarem i zagotować . Doprawić do smaku papryką , pieprzem i maggi. Podawać z puree ziemniaczanym lub kaszą posypany natką pietruszki