LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Gulasz z serc drobiowych.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wspaniały, tani i szybki gulasz.

Gulasz z serc drobiowych. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz z serc drobiowych.

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z serc drobiowych.
Serduszka pozbawic żyłek, umyc i pokroic w grubsze plasterki (ok. 3 plastry z jednego serduszka). Przełożyc na patelnię, oprószyc mąką i wegetą, Delikatnie podsmażyc, uważac, by się nie przypaliło. Przełożyc do rondla.
Cebulę pokroic w kostkę, zezłocic na patelni i dodac do serduszek. Wszystko podlac wodą (ok. 200 ml). Dodac przyprawy i dusic do miękkości. Podawac z ziemniakami, kaszą i surówką.
Gulasz z serc drobiowych.
Krojenie w plastry serduszek drobiowych na gulasz.
Gulasz z serc drobiowych.
Podsmażanie serduszek drobiowych oprószonych mąką i wegetą.
Gulasz z serc drobiowych.
Duszenie serduszek drobiowych z cebulą i przyprawami.