gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Gulasz z serc, żołądków i wątróbki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Obiad z wykorzystaniem podrobów z kurczaka.

Gulasz z serc, żołądków i wątróbki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gulasz z serc, żołądków i wątróbki

 

  • 200 gram serc z kurczaka,
  • 200 gram żołądków z kurczaka,
  • 200 gram wątróbki z kurczaka,
  • margaryna do smażenia,
  • Przyprawa do kurczaka,
  • Sól,
  • pieprz,
  • 2 łyżki śmietany kwaśnej

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z serc, żołądków i wątróbki
Na mniejsze kawałki kroimy serca i żołądki z kurczaka. Margarynę roztapiamy w głębszej patelni, wkładamy na tłuszcz serca i żołądki, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka, następnie podsmażamy do czasu, aż będą miękkie. Wątróbkę kroimy w kawałki, dodajemy do podsmażonych podrobów. Całość ponownie podsmażamy. (można podlać trochę mięso wodą, jeżeli będzie to konieczne). Przyprawiamy. Na koniec dodajemy dwie łyżki kwaśnej śmietany. Mieszamy. Taki gulasz podaję z ziemniakami i fasolką lub surówką.
Gulasz z serc, żołądków i wątróbki
Na mniejsze kawałki kroimy serca i żołądki z kurczaka. Margarynę roztapiamy w głębszej patelni, wkładamy na tłuszcz serca i żołądki, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka, następnie podsmażamy do czasu, aż będą miękkie.
Gulasz z serc, żołądków i wątróbki
Wątróbkę kroimy w kawałki, dodajemy do podsmażonych podrobów. Całość ponownie podsmażamy. (można podlać trochę mięso wodą, jeżeli będzie to konieczne). Przyprawiamy. Na koniec dodajemy dwie łyżki kwaśnej śmietany. Mieszamy.