Sposób przygotowania:
Gulasz z serduszekEtap 1
Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać, papryczkę pokroić w bardzo małą kostkę (bez pestek).
Etap 2
Serduszka oczyścić, przekroić każde na pół.
Etap 3
W brytfance rozgrzać ok. 3 łyżki oleju, zeszklić na nim cebulę, czosnek i papryczkę chili.
Etap 4
Dodać do tego serduszka. Smażyć razem ok. 10 minut co chwilę mieszając. Wsypać przyprawę do mięs, mieloną paprykę i trochę soli. Smażyć dalej 5 minut prawie cały czas mieszając.
Etap 5
Wlać 3 szklanki wody. Dusić na średnim ogniu pod przykryciem ok. 30-40 minut.
Etap 6
Mąkę rozmieszać w pół szklanki zimnej wody, zagęścić tym sos. W razie potrzeby dolać więcej wody. Doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli.