Sposób przygotowania:
Gulasz z serduszek drobiowych
Serduszka umyć, włożyć do garnka, zagotować, zlać wodę i ponownie je opłukać. Gotować w wodzie z solą do momentu aż zmiękną. Ostudzone pokroić w plasterki.
Do garnka nalać czystej wody, wrzucić listki laurowe, ziele angielskie i warzywa. Całość gotować około 20-30 min.
W tym czasie cebulę posiekać, zeszklić na oleju i przełożyć do gotującego się gulaszu.
Przyrządzić zasmażkę: Masło rozgrzać na patelni i energicznie mieszając wsypać mąkę. Zasmażać aż zrobi się zarumieniona i dodać do garnka z majerankiem i papryką.
Gotować aż sos stanie się gęsty. Doprawić według własnego smaku.
Do garnka nalać czystej wody, wrzucić listki laurowe, ziele angielskie i warzywa. Całość gotować około 20-30 min.
W tym czasie cebulę posiekać, zeszklić na oleju i przełożyć do gotującego się gulaszu.
Przyrządzić zasmażkę: Masło rozgrzać na patelni i energicznie mieszając wsypać mąkę. Zasmażać aż zrobi się zarumieniona i dodać do garnka z majerankiem i papryką.
Gotować aż sos stanie się gęsty. Doprawić według własnego smaku.