eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Gulasz z sosem pieczeniowym Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Gulasz duszony z ciemnym sosem pieczeniowym,podany z ziemniakami i ogórkami małosolnymi.

Gulasz z sosem pieczeniowym Eli

Składniki:

Gulasz z sosem pieczeniowym Eli

 

  • 50 dkg szynki wieprzowej
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • 1 płaska łyżka pikantnej przyprawy grillowej
  • 1 sos pieczeniowy ciemny

Sposób przygotowania:

Gulasz z sosem pieczeniowym Eli
Szynkę umyć ,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dużą kostkę.Cebulę i czosnek obrać.Cebulę drobno pokroić,czosnek przecisnąć przez praskę.W brytfance rozgrzać olej i obsmażyć mięso.Do mięsa dodać cebulę,czosnek i razem chwilę smażyć.Gulasz podlać wodą,dodać przyprawę grillową i dusić do miękkości.Sos pieczeniowy wymieszać z 300 ml zimnej wody,wlać do gulaszu i gotować 3 minuty.Smacznego! Ja podałam gulasz z ziemniakami i ogórkami małosolnymi.