Sposób przygotowania:
Gulasz z szynki z warzywami
Mięso powinno być podzielone na dosyć małe kawałeczki. Doprawiamy je solą, pieprzem, majerankiem i Vegetą. Mięso podsmażamy na oleju.
Kiedy mięso się usmaży zdejmujemy je z patelni. Wrzucamy na nią pokrojoną w drobne półpiórka cebulę. Chwilę dusimy i dodajemy obrane i
pokrojone pieczarki, posiekaną pietruszkę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kiedy cebula i pieczarki zmiękkną dodajemy mięso i mieszamy.
Pomidory wyjmujemy z puszki i kroimy w małe kawałki. Razem z zalewą przekładamy na patalnię. Chwilę dusimy, aby pomidory się rozpadły.
Obraną paprykę kroimy w paski i przekładamy na patelnię. Dusimy 10 minut, papryka powinna być wyczuwalna. Do smaku doprawiamy solą, pieprze
oraz dodajemy oregano i bazylię. Ryż gotujemy na sypko. Układamy kopiec ryżu na tależ i dookoła zalewamy gulasz.
Kiedy mięso się usmaży zdejmujemy je z patelni. Wrzucamy na nią pokrojoną w drobne półpiórka cebulę. Chwilę dusimy i dodajemy obrane i
pokrojone pieczarki, posiekaną pietruszkę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kiedy cebula i pieczarki zmiękkną dodajemy mięso i mieszamy.
Pomidory wyjmujemy z puszki i kroimy w małe kawałki. Razem z zalewą przekładamy na patalnię. Chwilę dusimy, aby pomidory się rozpadły.
Obraną paprykę kroimy w paski i przekładamy na patelnię. Dusimy 10 minut, papryka powinna być wyczuwalna. Do smaku doprawiamy solą, pieprze
oraz dodajemy oregano i bazylię. Ryż gotujemy na sypko. Układamy kopiec ryżu na tależ i dookoła zalewamy gulasz.