justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Gulasz z szynki z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

ciekawy sposób na warzywa z mięsem

Gulasz z szynki z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z szynki z warzywami

 

 

 

  • mięso z szynki na gulasz 1/2 kg
  • papryka 1 sztuka
  • pietruszka 1 garstka
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • Vegeta
  • pomidory w puszce 1 sztuka
  • cebula duża 1 sztuka
  • pieczarki 6 sztuk
  • ryż 2 torebki
  • bazylia 1 łyżeczka
  • oregano 1 łyżeczka

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z szynki z warzywami
Mięso powinno być podzielone na dosyć małe kawałeczki. Doprawiamy je solą, pieprzem, majerankiem i Vegetą. Mięso podsmażamy na oleju.
Kiedy mięso się usmaży zdejmujemy je z patelni. Wrzucamy na nią pokrojoną w drobne półpiórka cebulę. Chwilę dusimy i dodajemy obrane i
pokrojone pieczarki, posiekaną pietruszkę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kiedy cebula i pieczarki zmiękkną dodajemy mięso i mieszamy.
Pomidory wyjmujemy z puszki i kroimy w małe kawałki. Razem z zalewą przekładamy na patalnię. Chwilę dusimy, aby pomidory się rozpadły.
Obraną paprykę kroimy w paski i przekładamy na patelnię. Dusimy 10 minut, papryka powinna być wyczuwalna. Do smaku doprawiamy solą, pieprze
oraz dodajemy oregano i bazylię. Ryż gotujemy na sypko. Układamy kopiec ryżu na tależ i dookoła zalewamy gulasz.
Gulasz z szynki z warzywami
mięso kroimy w kawałki i smażymy na patelni
Gulasz z szynki z warzywami
kroimy cebule i pieczarki i smażymy na patelni
Gulasz z szynki z warzywami
pomidory trzeba pokroić w kawałki i razem z zalewą dodać do gulaszu
Gulasz z szynki z warzywami
wszystkie składniki dusimy razem na patelni do miękkości