Sposób przygotowania:
Gulasz z musztardą i imbirem
Musztardę przełożyć do miseczki. Imbir oskrobać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać do musztardy. Dodać też do niej trochę pieprzu i soli, mieloną paprykę, ocet, miód i sos sojowy. Dokładnie wymieszać. Mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę. Do mięsa wlać marynatę i dokładnie wymieszać, żeby marynata pokryła mięso w całości. Odłożyć na ok. 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie w garnku rozgrzać 2-3 łyżki oleju. Na rozgrzany olej wrzucić zamarynowane mięso. Smażyć, co chwilę mieszając, ok. 5 minut. Cebulę pokroić w piórka, pieczarki przekroić na 4 części każdą. Cebulę i pieczarki dodać do mięsa. Smażyć dalej razem kolejne 5 minut. Wlać 2 szklanki wody. Dusić pod przykryciem ok. 30 minut. Mąkę rozmieszać z pół szklanki zimnej wody, zagęścić nią sos. Doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli czosnkowej.
zbysiowa