polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Gulasz z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie dla wielbicieli mięsa i jarzyn

Gulasz z warzywami

Składniki:

Gulasz z warzywami

 

  • 60 dag łopatki wieprzowej
  • 30 dag ziemniaków
  • 3 pomidory
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • 1 mały seler
  • sól, pieprz
  • przyprawa do gulaszu
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Gulasz z warzywami
Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić na oleju. Mięso pokroić w małą kostkę, dołożyć do zrumienionej cebuli, podsmażyć. Podlać wodą i dusić pod przykryciem ok. 45 min. Do podduszonego mięsa dodać obrane i pokrojone w kostkę warzywa oraz obrane ze skórki i pozbawione gniazd nasiennych pomidory. Doprawić wszystko do smaku solą, pieprzem i przyprawą do gulaszu. Dusić, aż mięso i warzywa będą miękkie.