Gulasz z wątróbki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki i smaczny gulasz dla milosnikow podrobow

Gulasz z wątróbki

Składniki:

Gulasz z wątróbki

 

  • 70 dag watrobki drobiowej
  • 1 cebula
  • kilka pieczarek
  • papryka czerwona
  • 2 lyzki przecieru pomidorowego
  • 1 lyzka maki
  • 4 lyzki rosolu
  • troche oleju
  • 1-1,5 lyzeczki cukru

Sposób przygotowania:

Gulasz z wątróbki
Cebule pokroić w pióra i wrzucić na rozgrzany olej, chwile poddusić i dodać pokrojoną w paski papryke i pieczarki, po chwili dodać wątróbkę i całość podusić z 15 min,nastepnie dodać rosół i przecier pomidorowy. Jeszcze chwile podusic i doprawić solą, pieprzem i cukrem. Można zageścic maka,ale to juz wg uznania.