Sposób przygotowania:
Gulasz z zieloną fasolką
Mięso płuczemy i kroimy w drobną kostkę. W garnku z grubym dnem lub na patelni rozgrzewamy olej. Do miseczki wsypujemy mąkę, obtaczamy w niej mięso, po czym wrzucamy je na olej i podsmażamy z obu stron. Następnie zalewamy mięso wodą, dorzucamy listki laurowe i ziele angielskie. Na wolnym ogniu dusimy aż mięso będzie miękkie.
Dodajemy mrożone warzywa i dalej dusimy do momentu aż mięso będzie lekko się kroić łyżką. Doprawiamy solą, pieprzem lub ulubionymi ziołami.
Na koniec dolewamy esencję do sosów. Zagotowujemy wszystko razem.
Podajemy z kaszą gryczaną lub wspomnianymi wyżej parowańcami.
Dodajemy mrożone warzywa i dalej dusimy do momentu aż mięso będzie lekko się kroić łyżką. Doprawiamy solą, pieprzem lub ulubionymi ziołami.
Na koniec dolewamy esencję do sosów. Zagotowujemy wszystko razem.
Podajemy z kaszą gryczaną lub wspomnianymi wyżej parowańcami.