Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Gulasz wieprzowy z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszny gulasz z dodatkiem żółtej fasolki szparagowej

Gulasz wieprzowy z fasolką szparagową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz wieprzowy z fasolką szparagową

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z fasolką szparagową
Mięso myjemy, wrzucamy do garnka, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, sól pieprz i podpiekamy - kiedy pory się pozamykają, podlewamy 200 ml wody i dalej dusimy. Cebulę obieramy i kroimy w plastry bądź pół plastry - dodajemy do mięsa, przykrywamy i podduszamy przez około 30 minut podlewając wodą w razie potrzeby. W tym czasie w osolonej wodzie gotujemy fasolkę szparagową do miękkości, odcedzamy. Kiedy gulasz mięsny będzie już miękki dodajemy fasolkę szparagową - przemieszać i wyłączyć. Podawać z ziemniaczkami bądź pieczywem.
Gulasz wieprzowy z fasolką szparagową
Mięso razem z przyprawamy oraz cebulą dusimy
Gulasz wieprzowy z fasolką szparagową
następnie podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem
Gulasz wieprzowy z fasolką szparagową
fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie
Gulasz wieprzowy z fasolką szparagową
do miękkiego gulaszu dodajemy ugotowaną fasolkę