olusia18

olusia18

Kucharz
[Przepisów: 9]

Gulasz z żołądków drobiowych

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Podroby nie są drogie, a można z nich zrobić naprawdę swietne dania.

Gulasz z żołądków drobiowych

Składniki:

Gulasz z żołądków drobiowych

 

  • 1 kg. żołądków drobiowych
  • 40 dag. cebuli
  • kilka ząbków czosnku
  • olej do smażenia sól, pieprz
  • 1-2 kiszone ogórki

Sposób przygotowania:

Gulasz z żołądków drobiowych
1. Żołądki myjemy, oczyszczamy, przelewamy wrzątkiem i kroimy w mniejsze kawałki. 2. Kiszone ogórki obieramy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy(czosnek możemy rozgnieść w prasce). 3. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy cebule z czosnkiem i podsmażamy. Dodajemy żołądki, ogórki, wlewamy kilka łyżek wody, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Patelnię przykrywamy i dusimy gularz na małym ogniu ok. godziny.