eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1771]

Gulasz Eli z żołądków drobiowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam gulasz z żołądków drobiowych. Do żołądków dodałam pieczarki, cukinię, marchewkę i cebulę.

Gulasz Eli z żołądków drobiowych

Składniki:

Gulasz Eli z żołądków drobiowych

podroby

  • 1.40 kg żołądków drobiowych

pozostałe składniki

przyprawy

Sposób przygotowania:

Gulasz Eli z żołądków drobiowych

przygotowanie żołądków

Gulasz Eli z żołądków drobiowych
Żołądki ugotować z liśćmi laurowymi, zielem angielskim i solą.

Żołądki opłukać, włożyć do garnka, dodać 6 liści laurowych i 10 ziaren ziela angielskiego. Zalać żołądki wodą, posolić i gotować aż będą miękkie. Żołądki wyjąć łyżką cedzakową, wywar zachować.

przygotowanie pozostałych składników

Gulasz Eli z żołądków drobiowych
Obrane i opłukane marchewki pokroić w ćwierć krążki.

Marchewki obrać, opłukać i pokroić w ćwierć krążki.

przygotowanie pozostałych składników cd

Gulasz Eli z żołądków drobiowych
Opłukaną cukinię pokroić w ćwierć krążki.

Cukinię opłukać i odciąć końcówki. Pokroić cukinię w ćwierć krążki razem ze skórką.

przygotowanie pozostałych składników cd

Gulasz Eli z żołądków drobiowych
Oczyszczone pieczarki pokroić w pół plasterki.

Pieczarki oczyścić i pokroić w pół plasterki.

przygotowanie pozostałych składników cd

Gulasz Eli z żołądków drobiowych

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.

przygotowanie gulaszu

Gulasz Eli z żołądków drobiowych

Ugotowane i ostudzone żołądki pokroić.

przygotowanie gulaszu cd

Gulasz Eli z żołądków drobiowych

Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać olej, dodać pokrojone żołądki, 4 liście laurowe, 6 ziaren ziela angielskiego, paprykę, przyprawę do mięs, pieprz i przesmażyć.

przygotowanie gulaszu cd

Gulasz Eli z żołądków drobiowych

Do żołądków dodać cebulę, czosnek, marchewkę i przez chwilę smażyć razem. Podlać gulasz wywarem z żołądków i dusić.

przygotowanie gulaszu cd

Gulasz Eli z żołądków drobiowych

Do gulaszu dodać pieczarki, cukinię i dusić aż wszystko będzie miękkie. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do gulaszu i zagotować. Smacznego!

Gulasz można podać z ziemniakami, makaronem, ryżem lub kaszą.