kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Gulasz z żołądków drobiowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kiedy poznacie ten smak nie trzeba będzie więcej namawiać :)

Gulasz z żołądków drobiowych

Składniki:

Gulasz z żołądków drobiowych

 

  • 40 dkg żołądków drobiowych
  • papryka
  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1/2 selera
  • 1/2 szklanki groszku
  • 2 cebule
  • 1/2 szklanki jogurtu
  • 2 łyżki mąki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1/4 łyżeczki ostrej papryki
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • olej
  • przyprawa jarzynka

Sposób przygotowania:

Gulasz z żołądków drobiowych
Żołądki kroimy w kostkę, oprószamy łyżką mąki i rumienimy na oleju.Zalewamy je 750 ml zimnej wody, dodajemy 1 łyżkę jarzynki i dusimy pod przykryciem.Osobno podsmażamy pokrojoną w kostkę marchewkę,selera,papryki,cebulę i pietruszkę.Mieszamy warzywa z mięsem i groszkiem.Z reszty mąki i wody ucieramy zacierkę, dodajemy ją do mięsa i dusimy razem 45 minut.Mieszamy jogurt z papryką słodką,sosem sojowym,zmiażdżonym czosnkiem, i ostrą papryką.Wlewamy jogurt do reszty i chwilkę podduszamy. Smacznego!