Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Gulasz z żołądków drobiowych i pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszny gulasz z żołądków i pieczarek. Doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny. Polecam gorąco!!!

Gulasz z żołądków drobiowych i pieczarek

Składniki:

Gulasz z żołądków drobiowych i pieczarek

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z żołądków drobiowych i pieczarek

Podsmażanie żołądków

Gulasz z żołądków drobiowych i pieczarek
Żołądki zagotowuję, razem z cebulą podsmażam na maśle.

Żołądki zalewam wodą i zagotowuję. Odcedzam. Cebulę kroję w kostkę. Na maśle podsmażam żołądki razem z cebulą.

Gotowanie gulaszu

Gulasz z żołądków drobiowych i pieczarek
Żołądki zalewam wodą, dodaję przyprawy oraz pieczarki. Gotuję.

Wodę mieszam mąką. Wlewam do mięsa. Dodaję liście laurowe, ziele angielskie oraz paprykę mieloną. Gotuję na małym ogniu 45 minut. Pieczarki kroję na ćwiartki. Dodaję do gulaszu i razem gotuję 25 minut. Gulasz doprawiam do smaku solą, pieprzem i majerankiem.