zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Gulasz żołądkowo warzywny

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

taki gulasz lubimy z makaronem, ryżem lub po prostu pieczywem

Gulasz żołądkowo warzywny Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz żołądkowo warzywny

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz żołądkowo warzywny
Żołądki dokładnie umyć i usunąć nieczystości a potem pokroić wzdłuż na pół. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić żołądki i podsmażyć je. Następnie cebulę i paprykę obrać, pokroić cebulę w kostkę a paprykę w krótkie paski i dodać na patelnię. Potem dodać obraną i pokrojoną ( oczywiście umytą ) w plasterki marchew i oczyszczone i pokrojone pieczarki. Następnie posiekać pora i także dodać do składników na patelni. Wszystko smażyć do lekkiego zarumienienia składników. Potem podlać całość bulionem, dodać przyprawy i dusić do miękkości. Gdy wszystko będzie miękkie ewentualnie doprawić i zaciągnąć sos mąką ziemniaczaną rozmieszaną z odrobiną wody. Gulasz zagotować i podawać np. z ugotowanym makaronem.
Gulasz żołądkowo warzywny
na patelni podsmażyć żołądki i warzywa ...
Gulasz żołądkowo warzywny
potem podlać składniki bulionem i dodać przyprawy
Gulasz żołądkowo warzywny
gdy wszystko będzie miękkie zaciagnąć gulasz mąką ziemniaczaną