Sposób przygotowania:
Gulaszowa po węgiersku
Mięso kroimy w kostkę wielkości 2 cm i podsmażamy je na oleju.Kostki bulionowe rozpuszczamy w 1,5 l wrzącej wody.Dodajemy do bulionu mięso i gotujemy 45 minut pod przykryciem.Ziemniaki kroimy w kostkę, papryki paseczki grubości 7mm.Kiedy mięso będzie miękkie wrzucamy do niego papryki i ziemniaki oraz liście laurowe,ziele angielskie i 2 łyżki suszonego tymianku oraz 2 łyżki siekanej natki pietruszki.Gotujemy do miękkości ziemniaków.Przyprawiamy papryką słodką i ostrą, pieprzem oraz solą.Siekamy drobno cebulę i podsmażamy ją lekko na szklisto na reszcie oleju.Wlewamy cebulkę do zupy.Dodajemy koncentrat.Zagęszczamy mąką z wodą.Gotujemy jeszcze 10 minut.Podajemy na gorąco z pieczywem.Smacznego!