Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zupa gulaszowa z wieprzowiną

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Przed przyrzadzaniem zupy gulaszowej z wieprzowiną cebule obrać i posiekać. Ziemniaki obrać i umyć. Kostkę rosołową rozpuścić w

Zupa gulaszowa z wieprzowiną

Składniki:

Zupa gulaszowa z wieprzowiną

 

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa z wieprzowiną

Cebule obrać i posiekać. Ziemniaki obrać i umyć. Kostkę rosołową rozpuścić w szklance wrzącej wody. Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w niedużą kostkę. Olej rozgrzać w rondlu, wrzucić cebulę i mięso, smażyć ok. 8min, wlać gorący bulion. Dodać ziemniaki, listek laurowy ziarna ziela angielskiego. Gotować 20 min. Pomidory osączyć z zalewy, pokroić w ćwiartki. Cukinię umyć i pokroić w plasterki. Ziemniaki wyjąć z wywaru, przetrzeć przez sito i połączyć z zalewą z pomidorów. Cukinię, pomidory i zalewę dodać do wywaru. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką i bazylią. Gotować 10 min. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, dodać do zupy, wymieszać i zagotować. Zupę gulaszową rozlać do talerzy. Zupę gulaszową z wieprzowiną podawać z pieczywem.