Sposób przygotowania:
Gulaszowa z warzywami na ostro
Cebulę siekamy , czosnek wyciskamy i podsmażamy na łyżce masła. Dodajemy pokrojone pieczarki i pokrojoną w kosteczkę paprykę czerwoną. Doprawiamy solą ,pieprzem do smaku. Na drugiej patelni podsmażamy na oleju pokrojone w kosteczkę mięso. Doprawiamy papryką słodka ostra i solą do smaku. Do podsmażonego mięsa dodajemy włoszczyzna z mrożonki.Podsmażamy. W dużym garnku łączymy zawartość dwóch patelni. Wlewamy Przecier pomidorowy z kartonu i wszystko razem dusimy. Dodajemy 2 - 3 szklanki wody . Doprawiamy do smaku solą , majerankiem , pieprzem i paprykami. Dodajemy obrane pokrojone w duże kawałki ziemniaki i gotujemy. Robimy z masła i maki zasmażkę dodajemy do zupy. Z mąki jajka wody i odrobimy soli robimy ciasto na kluski lane. Robimy w zupie kluseczki. Zagotowujemy. Przed podaniem posypujemy posiekanym korniszonem.